Συμβουλές Ομορφιάς & Άρθρα

Ήξερες ότι οι ανάγκες του δέρματός μας αλλάζουν;

Στις καλοκαιρινές μας διακοπές χαιρόμαστε τον ήλιο και τη θάλασσα και πολλές φορές… ξεχνιόμαστε! Δε βάζουμε συχνά αντηλιακό, ούτε ενυδατώνουμε τη διψασμένη επιδερμίδα μετά τον ήλιο, με αποτέλεσμα το δέρμα μας να φαίνεται αφυδατωμένο, θαμπό και γηρασμένο. Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση και να αποκαταστήσουμε τη χαμένη νεανικότητα και υγιή του όψη με μερικά απλά βήματα!

Απολέπιση

Το πρώτο βήμα για να αναδείξουμε τη λάμψη της επιδερμίδας είναι η απολέπιση και ο βαθύς καθαρισμός. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, επιταχύνουμε τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης, βοηθώντας στην επανάκτηση ενός απαλού και ελαστικού δέρματος. Ακόμη, το βοηθάμε στο να υποδεχθεί τα ενυδατικά προϊόντα περιποίησης και να τα απορροφήσει σε βάθος, ενισχύοντας έτσι τη δράση τους. Χρησιμοποιώντας το καθαριστικό καθημερινής χρήσης Hydro Cleanser ή Pore Refine Cleanser σε συνδυασμό με το Beauty Tool και παράλληλα, 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, με τη μάσκα καθαρισμού Cleansing Radiance Mask, πετυχαίνουμε απολέπιση και καθαρισμό σε βάθος, χωρίς να ερεθίζεται η επιδερμίδα. Προσοχή πρέπει πάντα να δίνουμε στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, την οποία θα πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη χρήση της καθαριστικής μάσκας.

Ενυδάτωση

Στη συνέχεια, χρειάζεται να αποκαταστήσουμε τη χαμένη υγρασία και ελαστικότητα της επιδερμίδας. Διαλέγουμε πλούσιες συνθέσεις που θα ενυδατώσουν και θα θρέψουν την επιδερμίδα, επαναφέροντας τα φυσιολογικά επίπεδα της. Έτσι, ενισχύουμε την κυτταρική ανανέωση, το δέρμα μας γίνεται αισθητά πιο απαλό και οι λεπτές γραμμές που είχαν δημιουργηθεί, λόγω της αφυδάτωσης εξαφανίζονται. Πέρα από την καθημερινή ενυδατική κρέμα, προσθέστε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας μια ενυδατική μάσκα, όπως η Thirst Relief Mask, 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, μέχρι να νιώσετε ξανά την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη. Kαι μη ξεχνάτε την ενυδάτωση και από μέσα! Πίνοντας νερό και καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία όπως φρούτα και λαχανικά, χυμούς ή τσάι ενισχύουμε τη φυσική υγρασία του οργανισμού μας και κατ’επέκταση της επιδερμίδας μας.

SPF

Φυσικά δε σταματάμε να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα με δείκτη αντηλιακής προστασίας και τους φθινοπωρινούς μήνες, γιατί οι ακτίνες του ήλιου μας επηρεάζουν και αφού έχουμε επιστρέψει στην πόλη! Ιδανική λύση η CC Complete Cream με SPF 30 που ενυδατώνει, έχει καλυπτική δράση και προσφέρει αντηλιακή προστασία.