Συμβουλές Ομορφιάς & Άρθρα

Blue Light… μια αόρατη απειλή για την επιδερμίδα!

Zούμε σε μία νέα εποχή που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από το σπίτι και πλέον όλοι μας περνάμε αμέτρητες ώρες μπροστά από μία οθόνη. Ακόμη και αν έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας, συνηθίζουμε να έχουμε το βλέμμα μας καρφωμένο σε μια οθόνη smartphone ή σε αυτή της τηλεόρασης.

Όλες αυτές οι οθόνες εκπέμπουν μπλε φως που δεν είναι όσο αθώο φαίνεται. Προκαλεί φθορές στην επιδερμίδα και όπως συνηθίζουν να τον χαρακτηρίζουν οι skincare experts πρόκειται για τον νέο «αόρατο εχθρό» της επιδερμίδας μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν οι οθόνες των ηλεκτρικών συσκευών φτάνει σε μεγαλύτερο βάθος στην επιδερμίδα μας από ότι οι ακτίνες UV, επηρεάζει το DNA των κυττάρων και προκαλεί μια σειρά αλλαγών στη δομή και τις λειτουργίες του δέρματος, παρόμοιων με αυτές που συμβαίνουν με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ένας νέος όρος έρχεται λοιπόν στον κόσμο της ομορφιάς που θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια.

Κρατήστε σημειώσεις… Πρόκειται για το «Indoor radiation», δηλαδή την ακτινοβολία που δεχόμαστε όσο βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο χρόνος έκθεσής μας στο μπλε φως τείνει να ξεπεράσει κατά πολύ τον χρόνο έκθεσης στην αστική ρύπανση και την UV ακτινοβολία. Για αυτό και θεωρούν τη φωτορύπανση από το μπλε φως (Blue Light Pollution) τη νέα αιτία πρόωρης γήρανσης.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία για τις επιπτώσεις του blue light στην επιδερμίδα, παρατηρούμε ότι ολοένα και περισσότερα beauty brands αφουγκράζονται τις νέες ανάγκες που έχει το δέρμα μας στις νέες συνθήκες της εποχής. Έτσι, δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα που εστιάζουν στην επανόρθωση και προστασία της επιδερμίδας από τις βλάβες που προκαλεί η μπλε ακτινοβολία.

Κι εδώ.. έρχεται η YOUTH LAB. με την απόλυτη σειρά προϊόντων που θα προστατεύσει το δέρμα σας συνολικά από τις διαφόρων ειδών ακτινοβολίες και όχι μόνο….

Πρόκειται για τη νέα σειρά “BRIGHTENING VITAMIN C” με νέας γενιάς σταθεροποιημένη Βιταμίνη C, που σε αντίθεση με την κλασική Βιταμίνη C, έχει πιο άμεση και αποτελεσματική δράση, δεν οξειδώνεται, δεν ερεθίζει την επιδερμίδα, ενώ διατηρεί τις ιδιότητές της αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα (6-12 μήνες). H σταθεροποιημένη βιταμίνη C αποτελεί βασικό συστατικό όλης της σειράς BRIGHTENING VIT-C αφού είναι απαραίτητη για την υγιή όψη της επιδερμίδας, χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες που είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών.

Η σειρά αυτή εκτός από το ότι θα απαλύνει αισθητά τυχόν πανάδες και κηλίδες, θα σας προσφέρει λάμψη, ενώ θα λειτουργήσει σαν μία πραγματική «ασπίδα», η οποία θα σας προστατεύσει από τις δεκάδες εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται η επιδερμίδα σας καθημερινά, όπως τη μπλε ακτινοβολία.

  • Πρώτα θα ξεκινήσουμε με το serum της σειράς, το BRIGHTENING VIT-C SERUM το οποίο εκτός από το ότι προστατεύει την επιδερμίδα μας από το μπλε φως βοηθάει στη παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιογενή τόνο της επιδερμίδας. Είναι ένας αντιοξειδωτικός ορός με σταθεροποιημένη βιταμίνη C που απορροφάται υπέροχα από την επιδερμίδα, δίνοντας ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.

How to: Εφαρμόστε το serum σε καθαρό και στεγνό δέρμα από 4 σταγόνες, κάνοντας απαλό μασάζ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αρχικά εφαρμόστε 3 φορές την εβδομάδα. Σταδιακά αυξήστε τη συχνότητα μέχρι και δύο φορές την ημέρα – πρωί και βράδυ. Ακολουθεί η χρήση ενυδατικής ή ενυδατικής με SPF, εάν είναι να εκτεθείτε στον ήλιο.

  • Επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή της BRIGHTENING VIT-C GEL CREAM. Πρόκειται για ένα μη λιπαρό, ανάλαφρο, ενυδατικό κρεμοτζέλ με βιταμίνη C και τεχνολογία “water gel” που ενισχύει σε βάθος τον όγκο και την πυκνότητα της επιδερμίδας. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα νιώσετε πιο αναζωογονημένο και λαμπερό το δέρμα σας.

How to: Εφαρμόστε καθημερινά, πρωί ή και βράδυ, σε καθαρό δέρμα σε πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό όμως να μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε εκτός από το πρόσωπό σας και στα σημεία όπως ο λαιμός και το ντεκολτέ. Για καλύτερα αποτελέσματα σε πανάδες και κηλίδες, εφαρμόστε πριν τον ορό BRIGHTENING VIT-C SERUM.

  • Για το τέλος, αφήσαμε τον «φύλακα άγγελο» της επιδερμίδας απέναντι στις προκλήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής και τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Η CITY GUARD ANTI-POLLUTION DAY CREAM με SPF 50 είναι ό,τι ακριβώς υποδηλώνει το όνομά της, ο καθημερινός σύμμαχός μας. Είναι μια καινοτόμα, μη λιπαρή κρέμα ημέρας για επανόρθωση και προστασία από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν την καθημερινή φθορά των κυττάρων και οδηγούν στην πρόωρη γήρανση και είναι: το μπλε φως, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) και οι UVA / UVB ακτινοβολίες. Ακόμη, περιέχει 100% φυσικά αντηλιακά φίλτρα και ένα είναι σίγουρο…. ότι η επιδερμίδα σας θα τη λατρέψει!

Ηow to: Εφαρμόστε καθημερινά επαρκή ποσότητα σε καθαρό δέρμα, σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Tα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορείτε να την εφαρμόσετε με απαλές κινήσεις και κάτω από τα μάτια. Για καλύτερα αποτελέσματα σε πανάδες και κηλίδες, εφαρμόστε την μετά από τον ορό BRIGHTENING VIT-C SERUM.

Βασικά, είναι τόσες ανάλαφρες οι υφές τους που μπορείτε να τα εφαρμόσετε διαδοχικά, με την τέχνη του layering σύμφωνα με το trend του K-beauty. Εννοείτε ότι μπορείτε μετά να εφαρμόσετε το make up σας… δεν είναι τέλειο;

Τα προϊόντα της σειράς BRIGHTENING VIΤ -C θα αλλάξουν τον τρόπο που φροντίζατε το δέρμα σας μέχρι τώρα και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μέρα με τη μέρα. Η επιδερμίδα σας είναι εκτεθειμένη σε «νέους κινδύνους» και οφείλετε να έχετε δυνατούς συμμάχους για να τους αντιμετωπίσετε. Λάβετε δράση!