Συμβουλές Ομορφιάς & Άρθρα

O Προστάτης της Επιδερμίδας: City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF50

Η επιδερμίδα είναι η πρώτη που υφίσταται τη φθορά από την έκθεση στους εχθρικούς παράγοντες του αστικού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό, η ενίσχυση της φυσικής άμυνας των κυττάρων της είναι επιτακτική. Η βιταμίνη C , όταν διασφαλίζεται η σταθερή της μορφή, έχει αποδείξει ότι μπορεί να μας προστατεύσει από τις αρνητικές επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στην πόλη.
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που λειτουργεί σαν φυσικός προστατευτικός φραγμός ανάμεσα στο σώμα μας και στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να υφίσταται τη φθορά από τις καθημερινές επιθέσεις, όπως αναδεικνύουν τα ορατά σημάδια γήρανσης τα οποία αποτυπώνονται στην επιφάνεια του. Μην πτοείσαι όμως , υπάρχουν και καλά νέα. Η βιομηχανία της ομορφιάς διαθέτει πλέον τα «όπλα» για την άμυνα και τηνπροστασία της επιδερμίδας από τους εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν ή επιταχύνουν τη φθορά στα κύτταρά της.

Η ζωή στην πόλη και τι οδηγεί στην πρόωρη γήρανση:

  • Ακτίνες UVA & UVB. Μπορεί ο ήλιος να είναι πηγή ζωής και καλής διάθεσης όμως, αποδεδειγμένα πλέον,  είναι ο βασικός παράγοντας για την πρόωρη φθορά του δέρματος. Έστω και αν οι UV ακτίνες αποτελούν μόνο το 5% του ηλιακού φάσματος, στοιχεία από μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή έκθεση της επιδερμίδας χωρίς προστασία, είναι η αιτία για το 80% των σημαδιών γήρανσης- θαμπό χρώμα, τραχιά υφή, σκουρόχρωμες κηλίδες, απώλεια ελαστικότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι κάθε φορά που εκτίθεται το δέρμα μας στον ήλιο, ενεργοποιείται η διαδικασία σχηματισμού ελεύθερων ριζών, παρατηρούνται δομικές αλλοιώσεις στο DNA των κυττάρων και αποδυναμώνεται η ανοσοποιητική λειτουργία τους.
  • Υπέρυθρη ακτινοβολία (IR). Μέρος του ηλιακού φάσματος- το υπόλοιπο 95%, μαζί με το ορατό φως- έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος καθώς ευθύνεται για τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών που επιταχύνουν τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης όπως και την εμφάνιση σκουρόχρωμων κηλίδων.
  • Αστική ρύπανση. Τα τελευταία χρόνια επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους ως ένα πολύ σοβαρό παράγοντα γήρανσης της επιδερμίδας. Τα αιωρούμενα σωματίδια από σκόνη, καπνό, αιθαλομίχλη αλλά και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, που συσσωρεύονται στην επιφάνεια, διαταράσσουν την ισορροπία του επιδερμιδικού φραγμού και σταδιακά αποδιοργανώνουν τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας, με αποτέλεσμα το δέρμα, να μην εκπληρώνει πλέον το λειτουργικό του ρόλο.
  • Μπλε φως των έξυπνων συσκευών. Η ραγδαία αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και του υποχρεωτικού εγκλεισμού, έχει οδηγήσει στην υπερέκθεση στο μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι τείνει να ξεπεράσει το χρόνο έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία ή στην αστική ρύπανση και μιλούν πλέον για μία νέα αιτία πρόωρης γήρανσης τη Φωτορύπανση από το μπλε φως που συνδέεται άμεσα με σοβαρές αλλαγές στη δομή και λειτουργία των δερματικών κυττάρων.

 Τι ζητάει λοιπόν η επιδερμίδα;

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις για τους κινδύνους στους οποίους είναι καθημερινά εκτεθειμένη η επιδερμίδα μας μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ότι αρκεί να την θωρακίσουμε απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις για να αποτρέψουμε ή/και να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Τα αντηλιακά φίλτρα και οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες ξεχωρίζουν για τις πολύ καλές τους επιδόσεις και γι’ αυτό συνθέτουν και το ιδανικό δίδυμο που δημιουργεί μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας όπως έχει αποδείξει. Με ενισχυμένο ρόλο οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες, συμβάλλουν τόσο στη σωστή προστασία όσο και στην επανόρθωση τυχόν βλαβών περιορίζοντας έτσι σημαντικά τα σημάδια γήρανσης. Από τη μακρά λίστα των συστατικών με αντιοξειδωτική δράση η βιταμίνη C και τα παράγωγά της, βρίσκονται στην πρώτη θέση για την πολλαπλά αποδεδειγμένη ευεργετική τους δράση. Μοναδικό “πρόβλημα”, είναι η αστάθειά της που μειώνει δραστικά την αποτελεσματικότητά της. Γι’ αυτό και οι καλλυντικές φόρμουλες με σταθεροποιημένη βιταμίνη C κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον μας.

Mission possible. Με αφορμή την κυκλοφορία της σειράς Brightening Vitamin C από την ελληνική εταιρεία YOUTH LAB., γνωρίζουμε το City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF50 , ένα νέο προϊόν καθημερινής προστασίας, μια λεπτόρρευστη ενυδατική σύνθεση εμπλουτισμένη με μια διαφορετική μορφή σταθεροποιημένης βιταμίνης C και 100% αντηλιακά φίλτρα οργανικής προέλευσης, θα γίνει ο φύλακας άγγελος της επιδερμίδας μας στην πόλη. Το Ascorbyl Tetraisopalmitate , όπως ονομάζεται, είναι ένα λιποδιαλυτό παράγωγο της βιταμίνης C σε ενκαψυλιωμένη μορφή, ένα καινοτόμο σύστημα μεταφοράς το οποίο επιτρέπει τη σταδιακή της απελευθέρωση για μεγάλο χρονικό διάστημα από την ώρα της εφαρμογής, προσφέροντας έτσι το μέγιστο της δράσης στην επιδερμίδα.
Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί, αρκεί να φανταστούμε ένα προστατευτικό κέλυφος από πολυμερή, το οποίο περιέχει μικροκάψουλες με το ενεργό συστατικό, ενθυλακωμένο σε λιπόφιλα έλαια. Την ώρα της εφαρμογής, λόγω της τριβής το κέλυφος διαλύεται, οι μικροκάψουλες διασπώνται και απελευθερώνουν αργά και σταθερά το πολύτιμο «φορτίο» τους, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη διάρκεια στη δράση του προϊόντος.
Επιπλέον, ένα πατενταρισμένο anti-pollution σύμπλεγμα, βελτιώνει τον επιδερμιδικό φραγμό και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, ενυδατικοί παράγοντες και ινδικό κάρδαμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμες βιταμίνες A, C και D, ολοκληρώνουν την καλλυντική φροντίδα της επιδερμίδας προσφέροντας λείανση των ρυτίδων, φωτεινή όψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Χρήση:
Εφαρμόζεται καθημερινά σε καθαρό και στεγνό δέρμα σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ ακόμη και στην περιοχή των ματιών.
Στα +: αν και με φυσικής προέλευσης αντηλιακά φίλτρα , που παραδοσιακά έχουν πιο παχύρρευστη υφή, η φόρμουλα είναι μη λιπαρή, απλώνεται πολύ εύκολα και αφήνει ματ αποτέλεσμα, κατάλληλο για βάση μακιγιάζ.